|
Inverter
Technologie Panasonic Inverter je pouita ve větině modelů mikrovlnných trub této značky.
Tato technologie umonila nahradit vysokonapěový transformátor a kondenzátor, který v běných mikrovlnných troubách slouí k výrobě vysokonapěové energie pro činnost magnetronu. Místo nich vyuívá kompaktní řídící obvod, který vyrábí vysoké napětí výhodnějím způsobem. To s sebou přináí podstatné výhody:
Konstantní odběr
Větina mikrovlnných trub má konstantní odběr pouze při provozu s maximálním zatíením. Při malém a středním výkonu pracují v reimu střídání plného a nulového výkonu, který se střídá podle nastavení ovládácích prvků. Střídání probíhá tak, e vdy po dobu několik jednotek a desítek sekund je výkon stoprocentní a naopak.
Technologie Inverter naproti tomu umoňuje konstantní odběr mikrovlnné energie i při nastavení niího výkonu, co poskytuje lepí výsledky vaření.
Stejnomerné pečení
Díky lineární regulaci výkonu se nyní mohou pokrmy v mikrovlnné troubě připravovat rovnoměrněji, rychleji rozmrazovat i vařit. Nedochází ke ztrátě chuti pokrmu, důleitých látek a vitamínů. Také rozmrazování je výrazně lepí ne dosud (nedochází k efektu ji téměř uvařených okrajových míst a stále zmrzlého středu).
Úspora energie
Výrazně efektivnějí přeměna elektrické energie na energii mikrovlnnou pomocí Inverteru znamená úsporu energie o 10 % během plného provozu přístroje. V reimu stand-by se spotřeba energie sníí dokonce o 50 %. To etří ivotní prostředí i Vai peněenku.
Technologie s Inverterem od firmy Panasonic poskytuje vysokou účinnost. Výstupní výkon je vyí, ale příkon je nií ne u předchozích systémů.
|
předchozí systém |
systém s Inverterem
|
spotřeba energie
| 1250 W |
1170 W |
výstupní hodnota
| 800 W |
900 W |
účinnost
| 64 % |
77 % |
Více místa pro vaření
Úsporná technologie Inverter umonila zvětit prostor pro samotné vaření, a to ze 17 l na 20 l a z 23 l na 27 l. Také průměr otočného talíře se zvětil, take nyní mohou být pouity i větí talíře: 280 mm místo dřívějích 270 mm a 340 mm místo 315 mm.
|
|
Poslední aktualizace 19.04.2016 00:00 Zaloení stránek 20.7.2005 Staňte se fanouky, dovíte se o nových článcích v předstihu.
|